Храм святих первоверховних апостолів Петра і Павла м. Рівне

ДРЕВО СПАСІННЯ

77590.p

Думками і серцем поклонитися Животворящому Хресту можуть сьогодні всі православні християни. Воздвижений, тобто Піднесений, прийнявши муки і страждання Спасителя, Чесний Хрест крізь призму тисячоліть видимо і невидимо стоїть перед кожним. Святе древо Спасіння – одвічний символ свідомої жертви заради вічного життя, перемоги Світла Правди над непроглядним мороком гріха.

Віднайдення Хреста Господнього змушує перегорнути сторінки історії і згадати Голгофські страждання Господа. Згадати та ще раз усвідомити значимість всюди і для кожного символу хреста. Того, якому ми поклоняємся в храмі, який носимо на грудях та яким знаменуємо себе. Хрест стає тією незгасимою свічою, через яку Христос кличе всіх і кожного, хто заблукав в пітьмі гріха.

Символ життєвої дороги та безперервної боротьби. Дороги, встеленої страстями та, найчастіше, боротьби з собою. Долаючи у важкій дорозі себе та ”розпинаючи” свої свідомі немощі та духовні промахи, ноша хреста стає легшою, а душа витривалішою.

Нехай кожен молитвою та добрими справами долучиться до сьогоднішнього свята. А благоговійне поклоніння Йому вселяє духовну мужність.

Переглядів: (92)

Перейти до панелі інструментів