Храм святих первоверховних апостолів Петра і Павла м. Рівне

Крок до знань

Новий навчальний рік – пора для здобуття знань!

Цьогоріч вперше в Петро-Павлівському храмі молебні перед навчанням супроводжував своїм співом юнацько-дитячий хор. З благословення настоятеля храму протоієрея Димитрія юні співаки розучили відповідні тропарі, єктенії і старанно молилися до Господа про гарний навчальний рік всім, хто прагне здобувати нові знання, уповаючи на Всевишнього.

Знання – це необхідний людству шлях розвитку природніх резервів нашого розуму, подарованого людині Творцем.

З глибини віків здобута інформація відфільтровується часом, таким чином, неправдиве і непотрібне відсіюється, а істинно мудре шанується і передається з покоління в покоління, слугуючи своєрідним ”компасом” по життю.

”Не хлібом єдиним буде жити людина, але всяким Словом Божим”, – говорить Христос. Не матеріальної їжі, а зерен мудрості потребує наша душа. Для духовного життя знання просто необхідні, в першу чергу для того, щоб вміти обирати ”правильну їжу” для спасіння своєї душі.

Під впливом тих чи інших знань ми здійснюємо вчинки, приймаємо рішення, формуємо світогляд, осмислюємо реальність. Знання дарують нам можливість бути освіченими, культурними, грамотними, а ще допомагають розрізняти добро і зло. Навчатись у ”школі життя” може кожен, хто має таке бажання, адже вчителями можуть бути всі навколо нас: маленька дитина зі своїм чистим світосприйняттям, бабуся та дідусь, які випромінюють сиву мудрість пережитого, друзі, знайомі, колеги, які вчать нас радіти з ними, співпереживати, прощати і терпіти. Повчитись можна навіть у природи і тварин, спостерігаючи, в яку гармонію втілюється задум Небесного Творця.

Недарма кажуть, що вчитись ніколи не пізно, адже все життя людина повинна розвиватися і вдосконалюватися, а, отже, безперервно навчатись, щоб силою здобутих знань розгадати вірний шлях до Царства Небесного!

Нехай Господь достукається до серця кожного юного шукача знань. Розкриє там силу любові та терпіння, мудрості та страху Божого.

Переглядів: (135)

Перейти до панелі інструментів