Храм святих первоверховних апостолів Петра і Павла м. Рівне

Свято Фіміаму

Другий рік поспіль, наприкінці літа, умовний День свого народження відзначає юнацько-дитячий хор «Фіміам». Започаткована нова традиція полюбилася молодим хористам і посприяла зміцненню дружніх стосунків між юними учасниками співочого колективу.

У християнському розумінні слово «фіміам» – означає ароматичний благовонний дим , що утворюється при згоранні ладану. Ще з древніх часів куріння ладану супроводжувалося почестями, співочими славослів’ями, прославою і всілякими похвалами того, в честь кого спалюються пахощі ароматичних димів .

В церковній практиці фіміам використовується під час молитви на виконання слів 140 псалма: «Да исправится молитва моя, яко кадило пред Тобою, воздеяние руку моею – жертва вечерняя.» (Пс. 140: 2). Запашний дим ладану, що куриться з кадила, підносить наші молитви до Бога і до нас повертається як знак благодаті Святого Духа.

Дитячо-юнацький хор з однойменною назвою «Фіміам» також служить прикрасою божественних служб нашого храму, в пісенному контексті створюючи «музичні аромати», доповнює загальну спільну молитву во Славу Господа!

Отож учасників «Фіміаму» з традиційним невеличким святом!

Многих і благих співочих літ!

Переглядів: (209)

Перейти до панелі інструментів