Храм святих первоверховних апостолів Петра і Павла м. Рівне

СВЯТО ЗУСТРІЧІ

Згадайте тих, кого немає поряд. Згадайте весною, коли кличуть квіти. Згадайте, коли загублена краплина дощу вдарить у вікно, коли свіже світання розбудить день. Згадайте і тоді, коли на душі буде найтепліше. Просто згадайте. Молитвою та мовчанням. А душа сама прокинеться від одного лише спогаду.

Ми не вміємо прощатися. І відпускати теж не хочемо. І ми ніколи не готові до смерті. Жахливе слово для цього світу і бажане для вічного. Кожного дня ми чуємо про неї звідусіль і в різних інтерпретаціях. І заїдаємо цю інформацію метушнею і поринаємо знов у свій бурхливо-перенасичений справами світ. А спасіння і вічність зачекає. Память смертна – хороший урок для кожного з нас. І відразу розумієш свою нікчемність перед обличчям вічності.

Ми з болем проводжаємо дорогу нам людину у вічність. Ми подбали про спокій та чистоту тіла. І все свідоме життя залишиться дбати про спасіння вже безсмертної душі. Неоціненним дарунком для померлого та втіхою для нас, живих, буде цілюща та щира молитва. Коли найрадісніше та коли серце заполонила печаль. Коли на самоті або далеко від домівки. Молитва повинна продовжуватись. Невпинно. Нехай іноді мовчать вуста, але завжди повинно говорити серце.

Тіло покидає цей світ, але радіє небо безсмертному дарунку. Далека дорога попереду. Якою вона буде залежить від кожного з нас тут, на землі. І в допомогу кожному – неоціненний дарунок Всевишнього – Святе Євангеліє.

З людиною відходить якась частина тебе. Залишаються спогади та безцінні уроки життя. І стоячи кожного дня на порозі вічності подбаймо про спокій тих, з ким ще вчора розділяли радість прожитого дня.

Сьогодні ми маємо особливу нагоду, хоча тільки молитовно, але поспілкуватися з близькими нам людьми. У храмі була відслужена Божественна літургія, після чого на чолі зі священиками храму парафіяни вирушили хресним ходом до місцевого кладовища. По завершенні заупокійної літії священики за бажанням рідних окроплювали могилки покійних.

Нехай упокоїть Господь всіх спочилих та помяне в Небеснім Царстві! А ми не будемо забувати згадувати їх щоденно в наших молитвах. Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Переглядів: (134)

Перейти до панелі інструментів