Храм святих первоверховних апостолів Петра і Павла м. Рівне

Всеукраїнський Хресний хід завершився для ніг, але йтиме в серцях

27 липня цього року ввійде в історію та залишиться в пам’яті та серцях людей, як особливий день. Саме сьогодні зустрілися та об’єдналися дві гілки Всеукраїнського Хресного ходу миру, любові та молитви за Україну. Учасники Хресного ходу зі сходу та заходу майже місяць йшли на зустріч один одному, долаючи сотні кілометрів, і засвідчили те, що хочуть, щоб був мир на нашій землі. Також, у цей день, на урочистості до Дня Хрещення Русі прибули числені паломники з усіх куточків України та жителі столиці.

Очолив святковий молебень на Володимирській гірці Предстоятель Української Православної Церкви Блаженнійший Митрополит Київський та всієї України Онуфрій. Соборно молилися єпископат, духовенство, делегація зі Святої Гори Афон та десятки тисяч православних вірян.

Після молебню Хресний хід разом із чудотворними іконами вирушив вулицями столиці до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, де пізніше на площі біля Успенського собору розпочалось всенічне бдіння.

По підрахунках у Хресній ході центральними вулицями Києва взяли участь близько 100 тисяч вірян. По милості Божій серед них були і прихожани нашого храму.

Ми віримо, що молитва людей, які підняли такий великий подвиг, долаючи сотні кілометрів в молитві, буде почутою, – саме так зазначив Блаженніший Митрополит Онуфрій під час своєї проповіді у День Хрещення Русі.

image-0-02-01-1030dbcfd9e18d7f0368606954cf3ae359d1cfc68c6082d4832e760300383454-V

Переглядів: (140)

Перейти до панелі інструментів