Храм святих первоверховних апостолів Петра і Павла м. Рівне

СКАРБИ ПРАВОСЛАВ’Я

Шлях проповідника завжди тернистий. Всупереч складеним нормам та канонам руйнувати нелюбов і неприхильність суспільства та сіяти слово правди та Боголюбства. Так долається страх, твердіє віра та росте мужність. Їм добре знайоме гаряче слово проповіді. А нам сьогодні – святе апостольське вчення. Завжди зображені і шановані разом. Різні за життєвими орієнтирами, але однакові перед обличчям Господа у своїй гарячій любові до Творця та ревному служінню Йому. Саме палка любов до Всевишнього і ставить їх поряд. Ця ж любов приведе проповідників до мученицької смерті.

Простий рибак та мудрець-книжник. Це сьогодні їх почитають як Великих всехвальних і першоверховних, а передував цьому кровавий шлях переслідувань, погроз та внутрішньої зміни. Симон стає Петром, а Савл – Павлом. Стають назавжди разом такі необхідні сьогодні нерушимість віри та внутрішнє смирення. І потрібно було відчути сором від особистої зради та гоніння, щоб здобути милість спасіння, щоб отримати владу стати суддею грішників перед воротами Небесного Єрусалиму.

Так вчили жити Святі першоверховні апостоли Петро і Павло. Шляхом падіння і помилок до Світла правди. Так вчимося почитати ми їх сьогодні. Величанням та щирою молитвою.

Особливо святково день памяті святих проходить у храмі на честь першоверховних апостолів Петра і Павла. Не став винятком і сьогоднішній день. Вечірнє суботнє богослужіння очолив благочинний протоієрей Валерій Капітанюк у співслужінні священнослужителів місцевих храмів. Додавали молитовного настрою піснеспіви духовенства, чоловічого та приходського хорів. По закінченні богослужіння благочинний звернувся до присутніх з вітальним словом.

Недільний ранок розпочався із молебну, після якого розпочалася святкова Божественна літургія. Звершили літургію священнослужителі з інших єпархій на чолі з протоієреєм Володимиром, настоятелем храму у с. Вересневе Рівненського благочиння.

Гармонійно та святково звучав чисельний приходський та дитячий хори. Вдало підібрані музичні твори додавали святковості та піднесеності. Після богослужіння відбувся хресний хід, по закінченню якого протоієрей Володимир привітав усіх присутніх зі святом.

Для бажаючих паломників та гостів храму місцева церковна громада підготувала смачне частування. Висловлюємо щиру вдячність усім, хто доклав зусилля до підготовки храму до свята.

Апостольське вчення і далі крокуватиме земним часом, доки ми будемо вдячними та смиренними учнями. І апостольська віра житиме, доки ми залишатимемося людьми, які палко люблять Бога. Нехай по молитвах Святих першоверховних апостолів Петра і Павла Господь укріпить кожного у непохитності віри та любові до ближнього!

(Більше фотографій за посиланням https://cloud.mail.ru/public/AQ73/VbQWpuJdH)

Переглядів: (167)

Перейти до панелі інструментів