Храм святих первоверховних апостолів Петра і Павла м. Рівне

АПОСТОЛЬСЬКА ВІРА

Християнство всього світу сьогодні вшановує пам’ять найвідданіших та найревніших Божих проповідників: святих апостолів Петра і Павла. Їх шанують і згадують у молитві разом. І православний світ давно звик бачити їх на іконах обличчям один до одного, як своєрідний символ єдності та непохитності Новозавітної церкви.

Суворий охоронець Царства Небесного, апостол Петро, міцно оберігає у руці ключі до Небесного Раю. Мудрий проповідник Павло нагадує про 14 послань Нового Завіту, тримаючи у руках книгу. Сьогодні вони з кожним, з чиїх вуст лунає молитва та церковні піснеспіви.

Ще не були закинуті перші рибацькі сіті в море та не зійшло зерно мудрого слова, але вже заздалегідь була передбачена доля спасенної душі. Ціною зради та особистого протиріччя, пошуку себе та Бога. Щоб через особистий досвід зречення Творця стати його найближчим послідовником. Камінь віри до сьогоднішнього дня непохитний та всюди лунає Боже слово. А, отже, апостоли живі. В серці та молитві.

У храмі святих апостолів Петра і Павла неабияк людно сьогодні. Чисельні священнослужителі з сусідніх парафій та навіть з інших єпархій, віряни молитовно вшановують пам’ять першоверховних проповідників. Очолив святу Божественну літургію благочинний Рівненської округи протоієрей Валерій Капітанюк. Співслужили йому клірики Петро-Павлівського храму, священики з Гощанського благочиння, з Салехардської єпархії (Ямало-Ненецький округ), та з Волині. Неабиякої святковості додавали різножанрові піснеспіви приходського та дитячого хорів. Чисельною була і кількість бажаючих приступити до Святих Христових Таїн. По закінченні літургії відбувся святковий хресний хід. Для паломників була приготовлена святкова трапеза біля храму.

Щиро вітаємо усіх зі святом пам’яті святих першоверховних апостолів Петра і Павла. Дякуємо всім, хто долучився до підготовки храму та території до свята. Зичимо духовної радості, душевного спокою та спасіння. Нехай по молитвах угодників Божих серце переповниться любовю до Господа та ближнього. Святі першоверховні апостоли Петре та Павле, моліть Бога за нас!

Більше фотографій за посиланнями:

https://drive.google.com/drive/folders/0B7l04dJLiDN2SC1HOUlaeVBwSTg?usp=sharing

https://drive.google.com/drive/folders/0BzUJ07V_NB-fbzYzM1VUV0stSFE?usp=sharing

Переглядів: (192)

Перейти до панелі інструментів