Храм святих первоверховних апостолів Петра і Павла м. Рівне

ЧАС ДЛЯ ТИШІ

Знай про Господа. Він ніколи не осудить тебе,

коли ти прийшов до Нього в храм. Він прийняв тебе.

Антуан де Сент Екзюпері.

Душа повинна сумувати за пустелею, віддаленою від чужої думки і чужого ока. Вона гостріше, ніж тіло відчуває потребу заглибитися у пошук істини серед накопичених запитань. Так корисно іноді марити пустелею самотності і чекати на зустріч із собою новим. І так важко бачити себе кульгавим,пораненим своїми немощами, шукаючи дорогу до цілющого джерела.

Благословенна седмиця – неоціненний час для переоцінки себе і загартування душевних якостей. Час для тиші, щоб почути Бога. Ми увійшли у святий піст, одягнувши темніший одяг та обмеживши себе в їжі. Темрява гріха через особисту душевну та духовну працю розвіється світлом Божої благодаті. Ноша помислів та вчинків стане посильною. У цій тимчасовій темряві дихає Бог. Він всюди та з кожним одночасно. Бог – Живий. Ця темрява та тиша перед Великим Світанком світла та спасіння.

Ми повинні зіткнутися віч-на-віч із глибиною Великого посту, але пильно та рішуче шукати карту Богоспасіння. Чотиридесятниця – пустеля для кожного, де як ніде відкриваються приховані душевні ресурси. Вона неодмінно веде до Світлого та Цілющого джерела. Бог з кожним! Завжди!

Нехай цей прекрасний час тиші стане діалогом з Господом. На запитання знайдуться відповідіпереоціняться вчинки та сказані слова. А духовна боротьба віднайде сенс завдяки Божому слову та щирому покаянню.

 

Переглядів: (87)

Перейти до панелі інструментів