Храм святих первоверховних апостолів Петра і Павла м. Рівне

Мудрість слова

 Є слова- подяки, є слова – таємниці, а є слова – ліки. Ними говорить серце. Ними воно зцілює, втішає та розраджує. Годі знайти дужчу зброю. Різке, рішуче, лагідне – воно однаково врізається в пам’ять. Закарбовується порадою, домислом, рішенням. Пропустити його через серце – дати йому життя. Вкласти в нього частину душі – подарувати життя поза часом. Істинне Слово народжується з молитвою та в молитві. Вона дає йому час визріти і бути почутим вчасно. 

“Спочатку було Слово. І це Слово було Бог”. Цю істину добре пам’ятав Іоанн Златоуст. Красномовний Божий угодник мав тисячі можливостей обрати інший життєвий шлях, а натомість – став вірним одному. Шляху вірності, смирення і чистоти. Його слово жило в Бозі та Богом. Ця животворяща мудрість – надбання прийдешніх поколінь та скарб для сучасників.
В Петро-Павлівському храмі сьогодні святково та людно. Урочисто вшановували пам’ять Святителя Іоанна Златоуста. Цього дня храм відзначає 11 річницю освячення престолу. Святкову Літургію звершив Преосвященнійший Пимен, єпископ Дубенський. Співслужили владиці священики Рівненської єпархії. По завершенні літургії відбувся хресний хід. Для гостей та паломників була приготовлена святкова трапеза.
Висловлюємо вдячність всім, хто долучився до підготовки свята.
Нехай по молитвах Святого Іоанна Златоуста Бог посилає кожному твердість та непохитність віри, мудрість рішень та молитовного смирення. Святителю отче Іоанне Златоусте, моли Бога за нас!

Переглядів: (145)

Перейти до панелі інструментів