Храм святих первоверховних апостолів Петра і Павла м. Рівне

ЄДИНИЙ ДУХ

Для нас диво – загадка. Для земної площини – це над розумом та логікою. Небесна таємниця – аксіома. Цьому не суперечать ані розум, ані душа. Свята Небесна Трійця – небесна таємниця для земного розуму. Але, водночас, відчутна та зрозуміла.

Найголовніша зустріч людини – зустріч з Богом. Такі зустрічі спіткають христолюба чи не щохвилинно. В таких Божественних зіткненнях людина заново знайомиться із самим собою та відкриває для себе свій істинний дух. Дух завжди з душею. По духу пізнається душа. Кому, як не Всемилостивому, через щирість покаяння знати його ресурси”. Мати дух покаяння – пізнати Бога.

Схоже, орієнтир на духовну “висоту” отриманий. Не заздри, не осуди, не гнівайся, не… . Соромно перед самим собою. Стяжати дух – вчитися рухатись назустріч собі міліметровими кроками – архіскладно. Приходячи в храм – ми належимо Богу. Віддаємо на поруки наш немічний дух, а отримуємо порцію духовної благодаті. Іноді авансом.

День Святої Трійці – день засвідчення своєї незмінної віри перед Богом. День свободи в дусі та Святого духа в нас.

Щиро вітаємо зі святом Святої Трійці! Нехай Божа благодать торкнеться кожного, навчить розпізнавати добро та творити його.

Переглядів: (210)

Перейти до панелі інструментів