Храм святих первоверховних апостолів Петра і Павла м. Рівне

ПРО ЩО ГОВОРИТЬ НАЙГОЛОВНІША ЗІРКА?


Ще не поставлена крапка в останньому реченні, а новина вже вмить набирає широкого розголосу та коментарів. Сьогодні ми так звикли отримувати новини: швидко та резонансно. Сьогодні так модно: смакувати світові чутки з екрану монітора або ж новомодного гаджета, часто оминаючи словесні обійми. Сьогодні так диктує інформаційний розум, а совість в обіймах зі сумлінням – мовчазні спостерігачі.

Таку картину малює сьогодення. А як будо тоді, коли про найважливішу зимову новину сповістила перша найяскравіша зірка? Звістка долетіла до сьогоднішнього дня, не обростаючи сумнівами та чутками, але обираючи істину як беззаперечний факт.

Він народився! Він міг зявитися на світ в царських покоях, а обрав непримітну убогу печеру; міг родитися воїном, а став примиряти та дарувати любов. Вифлиємська зірка кличе нас до Бога. На Різдво ми йдемо вітати Немовля та Його Матір. Ось уже декілька тисячоліть – Христос – Немовля. І йти до Нього назустріч потрібно як до немовляти, одягаючи душу в простоту та щирість. Велика таємниця Різдвяного народження. Ми поспішаємо до ясел Немовляти, чиє життя нам відоме. З плином часу таємниця наповнить Собою людську природу. І не вистачить слів осягнути глибину Іордані і дорогу до Голгофи, щоб потім дати більше, ніж можливо. Щоб повірити у вічне життя і Воскреснути. Він міг народитися Царем, але народився в простоті, щоб її, необхідну як повітря, шукали й досі.

Різдво прихилило небо до землі. Народився Бог Богів та Цар Царів. Сьогодні ми на мить волхви. Благословенний час для душевної подорожі. Сьогодні, керуючись світлом першої зірки, ми можемо правильно приймати духовні новини і всім єством радіти небесному вертепу на землі.

Сердечно вітаємо всіх з Різдвом Христовим! Нехай дух цього свята дарує радість та сердечну щирість. Христос народився! Славімо Його!

Фото зі свята: https://drive.google.com/drive/folders/182f29GzD6-jXvb60H2bbqj_xA6R9vTRZ

Переглядів: (104)

Перейти до панелі інструментів