Храм святих первоверховних апостолів Петра і Павла м. Рівне

ПОКРОВ ЛЮБОВІ

Є сила, потужніша та переможніша, ніж будь-яка зброя. Є почуття, що надає цій силі поштовх рухатися та проростати в кожному. Смирення та любов. Смирення однієї душі – спасіння багатьох. Закономірність, породжена любов’ю. Адже найважче – примиритися з собою, своєю “гордою правдою”, немощами. І спасіння починається зі смирення – смирення до ближнього, смирення до Творця.

Велика сила смирення та Любові вберегла багатотисячний народ Константинополя від загибелі. Покров Пресвятої Богородиці – найвдячніше серед осінніх святкувань. І через невимовну щедрість його сезонного прояву, а ще більше – за подарований “аванс любові” Всецариці до кожного серця. І бути під покровом – завжди відчувати себе “боржником” у духовній боротьбі перед Богоматір’ю.

Тілесні очі не дозволяють бачити Небесну Заступницю, але сердечний, духовний погляд дозволяє відчувати Її материнську опіку і милосердя. Не страшна зброя ворога, якщо ми молимося Її Сину, обираємо шлях духовної боротьби та терпіння.

Щиро вітаємо всіх зі святом Покрову Пресвятої Владичиці нашої Богородиці! Нехай молитва кожного, хто в серці возносить прохання до Всецариці, дійде до Престолу Божого Сина. Нехай Богородиця укріпляє у духовній боротьбі та посилає мудрість. Пресвята Богородице, спаси нас!

 

Переглядів: (63)

Перейти до панелі інструментів