Храм святих первоверховних апостолів Петра і Павла м. Рівне

Збір підписів проти прийняття антицерковних законів

Христос воскрес!

Дорогі брати і сестри!

Прийняття антицерковних законопроектів №4128 та №4511, які суперечать нормам Конституції та міжнародного права у сфері гарантії свободи віросповідання, планується 18 травня 2017 року.

З благословення керуючого Рівненсько-Острозької єпархії, Високопреосвященнішого митрополита Варфоломія, проводиться збір підписів під зверненням до народних депутатів Верховної Ради України з вимогою відкликати ці законодавчі ініціативи.

Бажаючі підтримати дане звернення можуть прийти до храму 17 травня з 8-ої до 17-ої год. та поставити свій підпис проти прийняття законопроектів №4128 та №4511.

Прохання із собою мати документ про посвідчення особи.

Також 18 травня, у четвер, о 10.00 відбудеться молитовне стояння біля Рівненської обласної ради.

Хто матиме бажання поїхати у Київ до Верховної Ради України на молебень, звертайтеся за інформацією до духовенства храму.

Нагадаємо, що згідно із законопроектом №4128 будь-яка стороння людина може вважати себе членом певної парафії та голосувати за її перехід в іншу юрисдикцію. За такою схемою вже відбулися десятки захоплень храмів Української Православної Церкви. Як наголосив у своїй доповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій на Соборі єпископів УПЦ 29 січня 2016 року, під час так званих голосувань загальних зборів за перепідпорядкування парафій «відбувається підміна понять, і територіальну громаду ототожнюють із релігійною громадою».

Законопроект № 4511 спрямований на дискредитацію УПЦ і пропонує норми прямого втручання в діяльність релігійних організацій. Законотворці під загрозою заборони вимагають укладати договір з державою та погоджувати з державними чиновниками призначення єпископів та священиків.

Переглядів: (203)

Перейти до панелі інструментів